Μάγκες στον ήλιο

Μάθε την καλοκαιρινή φροντίδα κάθε άντρα.

Το καλοκαίρι, οι εχθροί της εμφάνισής σου παραμονεύουν. Λάβε τα μέτρα σου κι ακολούθησε τις συμβουλές της δερματολόγου Μαρίας Μαυρίδου, για να κλέβεις κάθε μέρα την παράσταση.

Μείνε νέος
Καλό είναι να πλένεις πρωί και βράδυ το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό, κατά προτίμηση χωρίς σαπούνι και με ουδέτερο PH. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρυπαρών συστατικών από την ατμόσφαιρα.
Στην παραλία, ξέπλενε το πρόσωπό σου κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα. Τα σπρέι με ιαματικό νερό ανακουφίζουν και καταπραΰνουν το δέρμα σου. Μην παραλείπεις ποτέ την ενυδατική κρέμα σου. Επίλεξε προϊόντα φροντίδας με αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E, που ενισχύουν την άμυνα του δέρματος, και τα ceramides (φυτικά κεραμίδια) που ενισχύουν τη λειτουργία αναδόμησης των κυττάρων.
Στις διακοπές, να χρησιμοποιείς πρώτα μία ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά συστατικά (oil free), να περιμένεις 10-15 λεπτά να απορροφηθεί από την επιδερμίδα κι αμέσως μετά να απλώνεις την αντηλιακή κρέμα σου.

Πρόσεξε το άρωμα
Απόφευγε να χρησιμοποιείς αρωματικά προϊόντα στην παραλία, ιδιαιτέρως στην περίπτωση που περιέχουν οινόπνευμα. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί σκούρες κηλίδες στην επιδερμίδα σου, οι οποίες φεύγουν δύσκολα και είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες. Το άρωμα σε συνδυασμό με τον ιδρώτα δημιουργεί ένα αρωματικό κοκτέιλ, που κρατά τους πάντες μακριά.

Ανάλαφρα πόδια
Στις διακοπές, όπου συνήθως περπατάς πολλές ώρες ξυπόλητος, τα πέλματα κακοποιούνται. Μην παραλείπεις στη διάρκεια του μπάνιου να τρίβεις για ένα μόνο λεπτό τα πέλματά σου με έναν ειδικό τρίφτη κι αμέσως μετά να απλώνεις μία ειδική κρέμα που καταπολεμά τις σκληρύνσεις.
Απόφευγε τα πλαστικά παπούτσια που ευνοούν τον ιδρώτα και μην περπατάς ξυπόλητος σε μέρη με λιμνάζοντα νερά (ντους, γύρω από πισίνες κ.λπ.) γιατί κινδυνεύεις να αποκτήσεις μύκητες.

Σκόραρε εναντίον της κακοσμίας
Η εφίδρωση είναι μία φυσιολογική λειτουργία, η οποία εντείνεται αυτήν την εποχή και σε συνδυασμό με τα διάφορα βακτηρίδια της περιοχής προκαλεί κακοσμία.
Φρόντισε να κάνεις δροσερά ντους και να ολοκληρώνεις την περιποίησή σου με αποσμητικό. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι η χρήση του αποσμητικού πρέπει να γίνεται σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα, διαφορετικά δεν σου προσφέρει τίποτα.

Σχολιάστε

Blog Stats

  • 7.415 hits

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 2 εγγεγραμμένους.